Toevoegen aan mijn verslag

Over Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij is de grootste aanbieder van kansspelen in Nederland. Spelers bieden wij  een gevarieerd aanbod aan spellen. Daarbij staan we voor onze maatschappelijke taak en beschermen we consumenten en proberen we illegaliteit zo veel mogelijk te voorkomen.

Missie

Waar heel Nederland wint: dat is onze missie. Een missie met impact, want wij dragen bij aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland. Dat doen we door dagelijks vele spelers blij te maken met mooie prijzen. In 2023 hebben de spelers van de tien kansspelen Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten, TOTO Winkel, TOTO Sport TOTO Casino en Winnitt samen € 5.747 miljoen aan prijzengeld gewonnen (inclusief kansspelbelasting).

Jaarlijks geven wij vrijwel ons gehele resultaat aan de Nederlandse samenleving: aan de Staat der Nederlanden via het ministerie van Financiën, aan de Nederlandse sport via NOC*NSF en aan achttien goede doelen via Stichting Aanwending Loterijgelden Nederland (ALN). De totale afdracht over 2023 bedraagt € 196,1 miljoen.

Meer over onze strategie en doelstellingen

Waar heel Nederland wint